Heshtja-Vilson Mersinllari


Heshtja në jetë,shumë herë më ka ndihmuar

që të jem i përmbajtur,të jem dhe i qetë

më ka mbajtur larg,nga Njerëzit e djallëzuar

s’më ka futur në telashe,asnjëherë në jetë.

Ndoshta heshtja,nuk është”arma”më e mirë

që Njeriu duhet të përdori,në nevojë,apo ne hall

por në castet më delikate,më duket më e arrirë

sepse për momentin Njeriu,kthehet në një -Djall-.

Por jo gjithëmonë duhet të heshtim,të mbyllim gojën

për njerëzit që në kurriz,të na hipin shpesh mundohen

këtyre Njerëzve duhet t’ua nxjerrim,plotësisht bojën

që të mos kenë mundësi,që me -heshtjen-tonë të mbrohen.