Incidenti tragjik i UFO-ve ende intrigon pas 75 vitesh


1.

Pas 75 vjetësh ende misteri rri pezull në mëndjet dhe atyre që

e njohën.Dhe pyetja që kërkon shqyrrim është:

Cili ishte objekti që Mantell ndoqi atë ditë?

E shtuna pra fubdjava e kaluar e jëtij janari, shënoi 75 vjetorin e vdekjes së pilotit Thomas Mantell, i cili u rrëzua teksa ndiqte një UFO.

2.

Si vdiq piloti dhe cili ishte shërbimi që po kryente?

Mediumi web shprehet se

…Mantell, i cili ishte në veprim gjatë Luftës së Dytë Botërore si anëtar i Divizionit 101 Ajror, më vonë shërbeu si pilot luftarak me Gardën Kombëtare të Kentakit gjatë së cilës pati një takim të pashpjegueshëm që i kushtoi jetën.

Pra cila është data kur ka ndodhur ngjarja?

…Incidenti filloi më 7 janar 1948 kur Patrulla e Autostradës së Policisë së Shtetit të Kentakit filloi të merrte thirrje rreth orës 13:20 pasdite për një objekt të çuditshëm në qiell mbi Maysville.

Mantell ishte pjesë e një grupi që kishte për detyrë të dilte për të hetuar fenomenin.

Kur ai, së bashku me avionin me dy krahët e tij, arritën 15,000 këmbë, ata takuan një objekt të përshkruar si “metalik” dhe “përmasa të jashtëzakonshme” që lëvizte me rreth gjysmën e shpejtësisë së avionëve.

Çfarë tregojnë nga kjo ngjarje?

…“U ndjeva pak i dridhur në lartësinë 15,000 këmbë, sepse kuptova se duhej të merrnim oksigjen në 12,000,” tha Lt. BA Hammond, i cili ishte një nga dy pilotet që shoqëronin Mantell atë ditë.

Mëvtej ai vijon:

“Në kohën kur arrita 22,000, po shihja dyfish. U tërhoqa pranë Clements dhe tregova me gjeste se nuk kisha maskë oksigjeni. Ai e kuptoi situatën dhe ne u kthyem prapa.”

Mantell, megjithatë, vendosi të qëndrojë në kurs, pavarësisht situatës së oksigjenit.

Rreth orës 15:50, objekti ishte zhdukur dhe Mantell, i cili mendohej se ishte errësuar për shkak të mungesës së oksigjenit, u rrëzua nga qielli dhe vdiq disa minuta më vonë.

3.

Pasngjarja e 75 vjetëve.

…Në muajt që pasuan, u bënë pyetje serioze se si mund të kishte ndodhur kjo. Megjithatë, Forcat Ajrore të SHBA-së e hodhën poshtë tezën se ishte një UFO ,mirëpo çfarë ishtex atëherë?

U tha se ishte pak më shumë se një tullumbace moti.

Për shumë njerëz, përfshirë nipin e Mantell, kjo përgjigje thjesht nuk ishte mjaft e mirë apo e mjaftueshme.

“Ai nuk ishte një njeri që pa një UFO, ai u udhëzua nga Fort Knox ta ndiqte këtë objekt dhe ta kontrollonte.”

Dhe ai ashtu bëri por nuk e imagjijonte dot fundin tragjik.