Isak Ahmeti:Për ty poete,Rakela Zoga!


PËR TY POETE , RAKELA ZOGA!

—————————————————

Nga:Isak A H M E T I

         ————————-

Këto ditë vendosa në tavolinën time të punës një kontigjent librash ,që m’i kanë  dhuruar ,me dedikim të veçantë, shkrimtarët nga hapësira mbarëshqiptare.Në mesin e këtyre librave është edhe libri  me poezi lirike:MJELLMË NË MJEGULL (2017), e poetes Rakela Zoga,poezinë e të cilës e kam përcjellë dhe lexuar me shumë kënaqësi edhe nëpër portale të  ndryshme.

Këtë libër e kam lexuar me shumë kënaqësi.

Është libër i realizuar artistikisht.Është libër interesant,me vlerë.Aty frymon shpirti dhe zemra e poetes .Të kënaq zemrën dhe shpirtin,përçon ide sublime ,universale.

Rakela është poete e shpirtit ,e zemrës, e mallit , e dashurisë , e dhembjes por edhe  e  ëndrrave .

Sa herë që e kam lexuar këtë libër , sidomos tash kur jam në vetmi,jam ndie bukur shpirtërisht dhe fizikisht ,plot shëndet!…

Demir Gjergji , redaktor i librit:MJELLMË NË MJEGULL,jo rastësisht ,do shkruajë,ndër të tjera ,

 edhe këtë:

“Dantellat e borës vallazojnë mbi flokët e saj, malli fryn në frymëmarrje.Kristale prej asaj bore i bien mbi qerpikë…Shkrijnë për t’u bashkuar me bulëzat e lotëve .Prag fëmijërie në një ag të bardhë dimri.Zonja me shpirt të bukur ,poetja çapitet drejt hyrjes, sikur po futet në fëmijëri .Brenda janë të gjithë:disa në kujtesë , disa në jetë.Të gjithë e përqafojnë si të ishte ajo çupka çapkëne , që u nis tinëz drejt enigmave  të detit të jetës.Një zë e thërret nga jashtë:”Rakelaaaaa!”.Është era , gjëmimet e moteve ,apo Ai ,Princi i kaltër i ëndrrave ,i dashurisë ,i dhimbjeve?

“Ç’erë të solli sërish në kujtesën time?

Kujtimet si fije të bardha dëbore .

Mbuluan gjithçka.

Dikur e munda dimrin e ndjenjës ,

Tani era e sjell si behar “

Poetja korçare ,mikja ime , Rakela Zoga “…e qelqtë, tepër e sinqertë”te poezia KORÇËS (fq.88),do këndojë  bukur,me zemër e shpirt ktistal:

“Sa herë që vij te ti ,

Me ndizen zjarre brenda vetes.

Dua t’i ngroh gjithë miqtë e mi,

Me flakët që më ndizen në zemër.

                …

Korçë!

Sa herë vij te ti,

Kërkoj të ndjej veç dashuri!”.

Poezia e Rakelës ,shkruan poeti Demir Gjergji, del natyrshëm prej shpirtit , si fryma. Duke vrapuar drejt saj, ajo vrapon drejt dashurisë , drejt vetes , drejt botës ,por edhe drejt trishtimeve , plagëve , dhimbjeve…Se kështu qenka bota për ata që shfaqen të kthjellët , me shpirt të bukur  e të tejdukshëm  si kristal… siç është edhe Rakela…