Jehona e shqipes që fluturon krenare në viset shqiptare-Sheqere Sina


2400 vjeçar të kulturës e traditës beratase. Ftesa e jehonës shqiptare u bashkua me artistë dhe shkrimtarëve beratas , unë si shkrimtare dhe ambasadore e paqës falenderoj nga shpirti e zemra mikpritjen beratase si shënjë mirënjohje e respekti .

Dje me kryetaren e shoqatës ” Myzeqeja” Lushnjë Zh .K mbrritëm në qytetin e lashtë të Beratit.

U gjendëm midis miqësh me ndjenja dashamirësie e me dinjitet njerëzor që ishte nder për një komunitet të tillë të kulturuar.

Ky qytet e ky komunitet kanë kontribuar në shekuj me atë shpirtin human të kombinuar me virtutin trimërore kanë mbajtur gjallë traditat e bukura të shqiptarisë.

Në këtë evendiment madhështor ishte e ftuar ” nderi i kombit” ikona e kinematografisë shqiptare znj.Margarita Xhepa.

Në qytetin e lashtë dhe historik të Beratit me shpirtin e artistes “Margarita Xhepa “emocionet arritën kulmin në ovacione e duartrokitje të pandërprera me sytë e përlotur të artistëve e shkrimtarëve.

Mikëpritja dhe bujaria beratase na bëri të ndjehemi të mrekulluar në atmosferën e një feste të rrallë që i ka shtat këtij qyteti mbarë shekullor.

Zëri kumbues e melodioz i këngëtarëve beratas i kombinuar me zërin e bukur të Hysni Hoxhës jehoi në muret e kështjellës dhe në shkëmbinjtë e themeleve të kështjellës së Beratit.

Kënaqësia arriti kulmin në sofrën tradicionale Qyperlinjtë e rroshnikut beratatëse e kombinuar me këngë e poezi të ndërthurura nga artistët dhe shkrimtarët nga treva të ndryshme. Këto jehona i përcolli në mbarë Shqipërinë antena ” Baba Tomorri ” si shënjtërim i jehonës shqiptare.

Mirënjohje e respekt për vendosmërinë dhe ngritjene figurës së gruas shqiptare e cila në kushte të reja të sistemit arriti të mbajë lart rolin e saj në shoqërinë shqiptare.

Veçanërisht do të falenderoja organizatoren e “Jehonës Shqiptare” Zamira Korançe e cila arriti të realizojë në mënyrë të përsosur këtë evendiment madhështor.

Urojmë që evendimente të tilla të realizojmë dhe ti urojmë Jehonës edhe 100 vite jetëgjatësi.

Poete /Amb/IHM

Sheqere Sina /

Lushnje /Shqipëri /

Jehona e shqipes krenare mbrrin në qytetin e bukur të lashtë

2400 vjeçar të kulturës e traditës beratase. Ftesa e jehonës shqiptare u bashkua me artistë dhe shkrimtarëve beratas , unë si shkrimtare dhe ambasadore e paqës falenderoj nga shpirti e zemra mikpritjen beratase si shënjë mirënjohje e respekti .

Dje me kryetaren e shoqatës ” Myzeqeja” Lushnjë Zh .K mbrritëm në qytetin e lashtë të Beratit.

U gjendëm midis miqësh me ndjenja dashamirësie e me dinjitet njerëzor që ishte nder për një komunitet të tillë të kulturuar.

Ky qytet e ky komunitet kanë kontribuar në shekuj me atë shpirtin human të kombinuar me virtutin trimërore kanë mbajtur gjallë traditat e bukura të shqiptarisë.

Në këtë evendiment madhështor ishte e ftuar ” nderi i kombit” ikona e kinematografisë shqiptare znj.Margarita Xhepa.

Në qytetin e lashtë dhe historik të Beratit me shpirtin e artistes “Margarita Xhepa “emocionet arritën kulmin në ovacione e duartrokitje të pandërprera me sytë e përlotur të artistëve e shkrimtarëve.

Mikëpritja dhe bujaria beratase na bëri të ndjehemi të mrekulluar në atmosferën e një feste të rrallë që i ka shtat këtij qyteti mbarë shekullor.

Zëri kumbues e melodioz i këngëtarëve beratas i kombinuar me zërin e bukur të Hysni Hoxhës jehoi në muret e kështjellës dhe në shkëmbinjtë e themeleve të kështjellës së Beratit.

Kënaqësia arriti kulmin në sofrën tradicionale Qyperlinjtë e rroshnikut beratatëse e kombinuar me këngë e poezi të ndërthurura nga artistët dhe shkrimtarët nga treva të ndryshme. Këto jehona i përcolli në mbarë Shqipërinë antena ” Baba Tomorri ” si shënjtërim i jehonës shqiptare.

Mirënjohje e respekt për vendosmërinë dhe ngritjene figurës së gruas shqiptare e cila në kushte të reja të sistemit arriti të mbajë lart rolin e saj në shoqërinë shqiptare.

Veçanërisht do të falenderoja organizatoren e “Jehonës Shqiptare” Zamira Korançe e cila arriti të realizojë në mënyrë të përsosur këtë evendiment madhështor.

Urojmë që evendimente të tilla të realizojmë dhe ti urojmë Jehonës edhe 100 vite jetëgjatësi.

Poete /Amb/IHM

Jehona e shqipes që fluturon krenare në viset shqiptare.

Jehona e shqipes krenare mbrrin në qytetin e bukur të lashtë

2400 vjeçar të kulturës e traditës beratase. Ftesa e jehonës shqiptare u bashkua me artistë dhe shkrimtarëve beratas , unë si shkrimtare dhe ambasadore e paqës falenderoj nga shpirti e zemra mikpritjen beratase si shënjë mirënjohje e respekti .

Dje me kryetaren e shoqatës ” Myzeqeja” Lushnjë Zh .K mbrritëm në qytetin e lashtë të Beratit.

U gjendëm midis miqësh me ndjenja dashamirësie e me dinjitet njerëzor që ishte nder për një komunitet të tillë të kulturuar.

Ky qytet e ky komunitet kanë kontribuar në shekuj me atë shpirtin human të kombinuar me virtutin trimërore kanë mbajtur gjallë traditat e bukura të shqiptarisë.

Në këtë evendiment madhështor ishte e ftuar ” nderi i kombit” ikona e kinematografisë shqiptare znj.Margarita Xhepa.

Në qytetin e lashtë dhe historik të Beratit me shpirtin e artistes “Margarita Xhepa “emocionet arritën kulmin në ovacione e duartrokitje të pandërprera me sytë e përlotur të artistëve e shkrimtarëve.

Mikëpritja dhe bujaria beratase na bëri të ndjehemi të mrekulluar në atmosferën e një feste të rrallë që i ka shtat këtij qyteti mbarë shekullor.

Zëri kumbues e melodioz i këngëtarëve beratas i kombinuar me zërin e bukur të Hysni Hoxhës jehoi në muret e kështjellës dhe në shkëmbinjtë e themeleve të kështjellës së Beratit.

Kënaqësia arriti kulmin në sofrën tradicionale Qyperlinjtë e rroshnikut beratatëse e kombinuar me këngë e poezi të ndërthurura nga artistët dhe shkrimtarët nga treva të ndryshme. Këto jehona i përcolli në mbarë Shqipërinë antena ” Baba Tomorri ” si shënjtërim i jehonës shqiptare.

Mirënjohje e respekt për vendosmërinë dhe ngritjene figurës së gruas shqiptare e cila në kushte të reja të sistemit arriti të mbajë lart rolin e saj në shoqërinë shqiptare.

Veçanërisht do të falenderoja organizatoren e “Jehonës Shqiptare” Zamira Korançe e cila arriti të realizojë në mënyrë të përsosur këtë evendiment madhështor.

Urojmë që evendimente të tilla të realizojmë dhe ti urojmë Jehonës edhe 100 vite jetëgjatësi.

Sheqere Sina /

Lushnje /Shqipëri /

/

Lushnje /Shqipëri /