Jete e shpresuar !Arben Zeqo


… Le pas nje vit te ” vjeter ” ,

driten jeshile hap faqes tjeter !

Tinguj perzgjodha notash supozim ,

dhuruar ne vargje … ” gratis ” shpirti im .

Shume nuk u lodha hobit argetuar ,

dashurise paqes ” ngjyra ” … performuar .

Ndjenjave gjeta ngrohte thermin Dashuri ,

” shkembyer ” mes – une e … ” Ti ” .

Oret numeruar ndare ne miqsi ,

” post ” … zemra Ime mbetur nostalgji .

Shpirti kur do … flet gurgulluar qete ,

si burimi rrjedhur herret … ” jam ” Poet !

Pasioni ne zjarr gjuhen time flet ,

ngjare ne ” femijen ” … endra mbushur det .

Agimeve horizontesh paqe do

” nenshkruanja ” ,

ah moj Jete lodhur dashuri te ndanja …!

Dikë lodhur lutja pritja e vetmia ,

miken beri shprese per ” Te ” … gjithesia .

Pritje e deshperuar shpirti s’do t’i vdese ,

enderon te rroje Zotit lart ti th’resë …!

Te mires se pritur … ju e s’ju gezua ,

lemsh thurrur kjo bote gjer kur i durruar !

Ender e re nisur … mijera vijn’ ne Jete ,

por dhe aq ” zveniten ” … fluturo i shkreh’te !

Qiellit te lire zoqte fluturuar ,

paqen lutur shpirtit deshirat kerkuar …!

Si ndryshojne kohet JETE e shpresuar …

Devoll Emigrantos !