Karrigia Nr. 20-Lulëzime Malaj


Karrigia Nr. 20

Ti s’erdhe atë natë në teatër            

dhe karrigia jote mbeti bosh.

Pranë m’u ul veç hija jote,

që vashdimisht flirton, më josh!

Mes ovacionesh ra perdja e kuqe,

unë lotoja, lotonte dhe aktorja.

Mos vallë protagonistja isha unë

dhe ajo ish spektatorja!?

Tani sa herë shkoj në teatër,

shoh karrigen tënde numër njëzet,

atje padyshim ulen të tjerë

dikush me kokë më përshëndet!

Veç në sallën e shpirtit tim,

karrigia jote pa diskutim rri bosh,

s’duhet biletë, as ftesë personale,

mjafton që ti të më kërkosh!

Ç’emër ti vë kësaj mungese,

është dhimbje ëmbël si`për çudi,

mbushet – derdhet dhe përsëri

mbushet boshllëku me dashuri!

  Det aristokrat

Klithën pulëbardhat përmbi det

që larg feksën velat e shpejta

shtrat i perëndishëm deti

nanurit valëve të kadifenjta.

U derdha dhe unë ujërave të kaltra

ku përqafohet Joni me Adriatikun

po befas, ai hodhi dallgët në luftë,

më futi aq frikshëm panikun.

S’e merrja vesh pse u zemërua

ndaj drejt bregut nxitoja me një frymë,

rruazat më përdridheshin në grykë

dhe dallgët më dhanë një të shtymë.

Në breg rruazat me dorë i preka!

E kuptova o det aristokrat,

u kreshpërove se s’ishin perla

dhe dallgët nise gjithë inat!

 Akuarel pranveror      

Perëndoi koha jote për sivjet,

dimër, s’di pse s’po largohesh?!

Mjaft tund e shkund dëborë,

ik të lutem, ik të çlodhesh!

S’e sheh që zbriti pranvera,

çastet e fundit po ti numëron?!

Nga kurorë e bukur e bajames

dëborë e shkrirë po pikon!

Hipur kalit të bardhë të borës,

erë e prillit vjen e brishtë,

në duar mban një luledele,

i shkëlqen unazë në gisht!

Hapi portat erë e prillit

kurora pemësh buisën!   

Me bisqe të brishtë ulliri

zogjtë e paqes larg u nisën!