Koha e egër-Jashar H Selmanaj


1.

Errësira kohen e egër e pllakosi

Furtunë në të gjitha anët e tona

Rrënqethet moti pas vjen kaosi

Vjell nata pas stuhis lind jehona.

2.

Pleqët e molisur po kuvendojnë

Nxjerrin mllefin mbi të vertetën

Ah, vuajtjet njëri tjetrit i tregojnë

Në kohë të egër sakrifikuan jetën.

3.

Shtigjevë të kohes ecën pa u ndal

Si nënshtruan asnjiherë sakrificat

Koha e egër sjell stuhi dhe skandal

Tokën time e kishin kapluar ngricat.

4.

Ëndrrat e bishes serbe më na debuar

Varferi, shtypje, terrorë e shpërngulje

Drejtë turqis më dhunë i kanë derguar

Prap këta burra nuk pranuan përkulje.

5.

Deri në pac të korrizit shkojë varfëria

Krenaria i mbanë gjallë burrat e dheut

Ah, përballë vdekjes ishtë shqipëtaria

Nuk u nënshtruan nipat e Skenderbeut.