Kohët e ligësisë !..Tomi Buzi


Dhe skanë të sosur midis vedi

armiqësit ..

ndër miqë e pragje,

ashtu siç djalli aq shum i deshi..

të shpërndarë,

si pika uji në katarakte !

Ti buzëqeshësh njeriut të mirë,

është ‘herezi’ ..

të respektosh të mënçurit ..

mallkim ,

të duash të urtin, është hipokrizi,

të përqafosh tradhëtinë ?..

Është ” aferim ” !..

Të sillesh normalë është

‘ çmënduri ‘..

rrugëve ku shkonë e gajaset injoranca,

të ulësh kokën ..?

Të marin për tjetër njeri..

në kët bot ku ligësia ka hedhur

” spirancat ” !

Mos shko udhës së tyre,

o njeri i mirë,

në qoftë e thënë shko udhëve me baltë e gurë,

mëngjeseve vështro qiellin

në të gdhirë ..

dhe vrapo pas dritës pa u ndalur,

kurrë !

Kështu do shkojmë në fundin e kësaj bote pisë,

mes lëtyrash

duke ecur përkrahë tyre çdo ditë,

ata duke vrapuar drejt delirit të ‘ zi ‘ ..

të ‘madhështisë’ ,

të mirët udhëve të Zotit duke shpërndarë dritë !

Kështu do të ecim udhëve të mjegullta ,

me hirë, e pa-hirë ..

mbështetur tek fjala e mënçur

e heshtur ..,

do ta kemi gjithmonë pranë neshë ..

njeriun e pështirë ,

si një ogur i keqë, i një kohe që duhej të kishte vdekur !..

@Tomi Buzi.