Kur bie shi….Suzana Rama


Sa më pëlqen kur bie shi,

marr karrige pranë dritares,

luaj me stërkalat si një fëmi,

dhe humbas, humbas kujtimesh.

Kur bie shi dëshiroj të udhëtoj,

të luaj me retë që era i përplas,

me vetëtimën gjarpërushe lodroj,

si fëmijë i pafaj vë buzën në gaz.

Më pëlqen shiu teksa bukur vesh,

me avull të ngrohtë brënda xhamit,

e shkruaj eja dashuri, eja të më gjesh,

ndërsa shiu bën hieroglife për çudi….