Kur dielli rrezaton-Sheqere Sina


Kur dielli rrezaton,

Besjonèn ,shoh në timon.

Kthesën merr edhe shpejton.

Nga pasqyra dritë jep dielli,

shkëlqen rruga zjarr Ylberi.

diell në kodrat po ndriçon.

Dallëndyshja në timon …

Mes tre yjeve, fëmijë,

Rrezaton si dashuria.

Shpirti i prindit lumturuar.

Sheh dhe qesh vetë, si fëmija.

Dielli mbi kokë u ndriçon.

Shpirti i prindit lumturon.

Qesh dhe ndrin vetë mëmësia

Dritë më paç pranverë e bukur!

Je si hëna që ndriçon.

Je si dielli që të ngron.

Energji e pa shteruar.

Rrjedh nga shpirti dritë të lumtur!

Je për plagë, për t’i shëruar.

Je si shpresë që dërgon Zoti.

Të qoftë udhë e bekuar,

Qofsh si engjëll fytyrë ploti

Yjeqiejsh mbushet shtëpia.

Kur në prag të futet bija.

Nipër, mbesa përqafon.

Në oborr pemë, lulëzo.

Dimër a pranverë në do..

Pema e gjelbër qofsh përherë.

Ku ka shteg e ku ka derë

E hedh hapin sot e mot.

Me besimin ku ka Zot.

Shpirti yt ka drejtësi .

Embëlsia s’ ka kufi.

Shpiti i Besës i kulluar .

Është Ilaç për të shëruar.

Fjale saj, oh, sa ka peshë!

E tund kokën si burrneshë.

Zë vënd fjala besë më besë…

porsi dielli pëmbi vesë!

Lindi Besa mbi pasqyrë.

Një si yll, kishte fytyrë.

Vuri daja një gjerdan:

U bëfsh burrneshë me nam:

Të qoftë besa instikam!

Ndaj ia vura emrin Besë!

Gjithë fisi të jetë shpresë.