Kur jetën e saj jeton-Floriri Z Petra


…Kur jetën e saj jeton…

Nuk e dini se ajo ka një zemër

Tek shpirti thesarr i çmuar

gjithçka te mirë grumbullon..!!

*******************************

Të ishe kaq e brishtë

sa koha të harroj…

Pse u tregove e sinqertë

zemra jote s’mundi të dashuroj..

Mos ishe e shëmtuar

nga balta e Zotit krijuar

Sa asnjeri nuk ti hodhi sytë,

kësaj jete t’ ju vështroj

apo të zgjatë dorën tju ndihmoj,

kur pa dashje jini rrëzuar…!?

Mbase jam kaq e bukur

sa mëma natyrë, nuk vonoj

hijeshinë e saj më dhuroj…!?

Me petkun plot ngjyra me veshi

jetën më bukur ta gëzoj…

Shumë pyetje më lindin

brenda vehtes,

sa s’mundem tu jap përgjigje

dhe vehten tani se kuptoj..

Pse brishtësinë femërore e thyen

si bisqet e një dege molle

kur çeli lulet e para, të lulëzoj

kësaj pranvere të vonuar..!?

Sinqeritetin e një vajze të çiltër

e morrën nëpër këmbë

si të ishte një top futbolli,

duke e pasuar tek njëri tjetri…

Të shëmtuarën u munduan ta bëjnë

më të zezë se nata, në dimër

kur hënën e mbulojnë retë..

Shpirtin e bukur të një poeteje

nuk e lanë gojët e liga

njerzit xhelozë dhe hipokritë,

Kishin frikë, mos e kapte e para

majën e Olimpit

atje ku jetojnë Zotat…

Ndjenjën e dashurisë tek një femër

Lindur si rezja e diellit pranveror

e mbuloj vështrimi intrigues

i njerzve lakmues

për një kohë të gjatë,

ngelur hijeve të natës në harresë..

Bukurinë femërore e vranë

si një zog

sapo hapi krahët të fluturojë..

Por muzën, frymëzimin e saj

s’mundën ta ndalojnë, tek një femër..

Kur shpirti i saj mbushur me kristale

me gjurmë kujtimesh

shpërthen, kësaj fund pranvere..

Dhe pse mbyllur murreve të shtëpisë

nga Corona virusi, marrë jetë njerzish,

të çdo grup moshe.

Ajo nuk qëndroj e heshtur…

Solli grimca jete, përjetuar

tek ty lexues i nderuar..!!

Çfarë kërkoni tek një femër

ju o njerëz që s’kini emër..!?

Koha do ju përvëloj,

me zjarrin e stinëve të saj

Ngelur brenda vehtes, si netët polare

kur prisni zgjimin…

Dhe diellin kërkoni ta pushtoni

mos ngrohë gjithësinë..!?

Për veten kini menduar

jetën ta bëni sa më të mirë

…vetëm njerëz nuk jini

….O Antinjerëzorë..!?

Shpejt a vonë do ikni një ditë…

…..Vallë nuk e dini…

Kush do te rrojë, do të gëzojë..!?

USA

Të drejtat e autorit rezervuar.