Kur sytë lotojnë-Dashnor Gërmizaj


Sytë mbushur me ëndrra e me lot dhembshurie

Ka kohë që janë duke të pritur ty

Sa herë je duke parë sytë e mi

Unë thjesh shikoj fytyrën tënde

Edhe kur të kujtoj shpesh buzëqesh në kërkim

Në sytë tu të kaltër shoh shkëlqimin që është I lirë

Kjo është arsyeja pse unë vazhdoj të kërkoj

Rrezet e gjata të Hënës ndriçojnë përmes një dritareje

Dashuria na thërret përsëri në mes yjeve

Sytë loti shpirti e dashuria u mshehën diku larg

Mbrenda meje vazhdojnë pa u ndalur

Zemra të kërkon ditë e natë

Por s’mjafton malli yt bie mbi shpirtin e zemrën time

Edhe pse ti je e Don të jesh larg meje

Ta dish se më bën hije

Sytë e mi janë përlotur por gjithmonë ndriçojnë

Si një plagë lartë në qiell dhe unë jam I vetmuar

Sytë po vuajnë për shkak të mungesës së dashurisë

Nuk jam ai që I meritova lotët tu

Sepse ai që I meritoi kurrë nuk të bëri të qesh

Nga libri ” TË KAM NË ZEMËR NANA IME

AUTORI DASHNOR GËRMIZAJ DAXHA