Kur tik-taket e orës dëgjohen:Vilson Mersinllari


——————————

Kur tik-taket e ores, degjohen

ne kete ore ,te vone te nates

mendimet atehere, me shume zgjohen

ulu kembe kryq,me thone,prane vatres.

Ulu njehere poshte sic uleshe dikur

prane kllanikut,ne shilte a rrogoz

ngroju prane oxhakut, te bere me gur

kaloi disa caste,pa u bere nervoz.

Se je mesuar te ulesh kolltuk dhe divan

dhe perseri atje rehat, jo ti nuk gjen

edhe atje, ti prape nuk gjen,derman

me shkak dhe pa shkak,fillon e kercen.

Ulu relaksoju prane vatres o Njeri

sepse prane asaj vatre, ti je rritur

ne kete ore te nates,shkruaj nje poezi

do e shkruash me bukur,per kete te kemi pritur.