Kurrë s’kam dashur t’i ngjaj askujt-Fatime Kalimashi


KURRË S’KAM DASHUR T’I NGJAJ ASKUJT

Kurrë s’kam dashur t’i ngjaj askujt

Kurrë s’kam kopjuar njeri në jetë

Nëse të tjerët kanë vepruar si unë

I kam dashur edhe më shumë

Kurrë s’kam dashur të jem si askush

As t’i kopjoj njerëzit e tjerë

Kam vuajtur e jam djegur në prush

Veç të jem vetvetja e të tregoj vlerë

Kurrë s’kam dashur t’i ngjaj askujt

Por nga të tjerët shumë kam mësuar

I kam ngja kohës e kam ecur me të

Në punë me vepra për të mos u vonuar

Shpesh kam rrezikuar dhe për të tjerë

Më kanë lënduar e vrarë shumë herë

Për asgjë në jetë kurrë s’jam penduar

Çdo ëndërr të dëshiruar e kam realizuar

Si fëmijë kur isha kam luftuar për drejtësi

Kam luftuar me të pa njerëz dhe me djallëzi

Edhe pse jeta shpesh për toke m’ka rrëzuar

Me zemër tek Zoti kurrë nuk jam dorëzuar

E pse t’i kopjoj të tjerët

Kur Zoti më ka bekuar

Me forcën e shpirtit çdo herë kam fituar

Dhe për asgjë në jetë kurrë s’jam penduar