“Larg marrëzisë “-Albert Hitollari


*

Tè “sajdisurit”

shpesh kèrkojnè tè pèrvuajturit durimtarè

pèr tè mbèshtetur hamendjet e tyre ,

pasi kjo èshtè natyra e pèrulèsisè :

Vetèdhènia qè intuiton

gjithmonè kundèrshtinè e asaj

qè èshtè e duhet nè tè vèrtet !

*

Disave ,

vazhdojnè tu duken si profeci

ato qè kanè dègjuar ,

por edhe si profetè

ata qè ende vazhdojnè tu flasin

e nuk u lodhèn , duke i mashtruar !

*

Dishepujt ,

presin fjalimin e radhès ,

e pas ç’do fjalie , èndèrrojnè ,

duke ja faturuar jetès ,

ato qè ajo

nuk i ka shpjeguar

nè lidhje me gjithçka !

*

E si pèr analogji,

“Fisnik meditues ithtarè “

ngrejnè zèrin zhurmshèm ,

qè tè t’jerèt tè besojnè :

Se ky “ideator “

po shtjellon thelbin e gjèrave !

*

Por ka ,

dhe provokues tè paturshèm

qè shtiren si tè pafajshèm ,

e ndihen si tè tillè

pèr gjithè fliqèsitè

dhe ligèsitè e tyre !