Pse-Florentina Skendaj


Florentina Skendaj

Atje tè tretet ,nè pritje tè njè zeri !

Fsheharaku !

SHpirti i vesuar ,

nè rrezen e DIELLIT ,

rishtaz koken do ngrejè !

E syri s’do pèrlotet nga habia !

~

Pikon ligèsia sysh

Pikon ligèsia sysh ,

si nga shtrydhja e kungullit tè egèr .

Me tè veçantèn ,

i shtrydhuri kungull vèrtitet ,

poshtè hidhet .

Te sytè ,

qeskat zvarren ,

nxihen ,

fryhen ,

s’mbeten bosh . .

E ligèsia vazhdè pikon . . .

~

Kur balta u shtua

Vèshtirè tè jesh i pastèr,

kur balta u shtua

dhe shumè njerèz luajnè me tè,

si me tullumbacet .

E stèrpikesh e mbègojesh ,

nga fytyrè e gojèbaltèt !

E drejta e autores e rezervuarè !