Lefteris Papadhopoullos-Do pi , pra, unë hënën sonte:Shqipëroi-Lefter Shomo


LEFTERIS PAPADHOPOULLOS

DO PI , PRA, UNË HËNËN SONTE

( ΘΑ ΠΙΩ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ)

Do flas, do pi gjersa të dehem

Sonte dhe hënën do ta pi

Për derisa të dhemb për tjetrin

Një thikë për t’ u prerë më hidh.

Kur thika thellë do më presë

Do thuash e penduar fort

– Gjakun të lash ti merrja hënës

Prej hëne merre atë lot.

Pra, unë sonte do pres hënën

Ta ngul, mbi flokë të ta lidh

Do kem kur biem për të fjetur

Qiellin krahëve të mi.

Dhe kur do zgjohemi e shkojmë

Në vendet që gjendemi shpesh

Mendo me hënën përmbi flokë

Mendo e bukur që do jesh.

Shqipëroi; Lefter ShomoK/444 l.p .α

&&$$%%%%$$$&&

Θα πιω απόψε το φεγγαρι

και θα μεθύσω και θα πω

Αφού πονάς για κάποιον άλλο

Ρίξε μαχαίρι να κοπώ.

Κι όταν με κόψει το μαχαίρι

Μετανιωμένη θα μου πεις

Πάρε του φεγγαριού το δάκρυ

Από το αίμα να πλυθείς.

Κι’ εγώ θα κόψω το φεγγαρι

Θα στο καρφώσω στα μαλλιά

Και σαν πλαγιάσουμε θα έχω

Τον ουρανό στην αγκαλιά.

Κι’ όταν ξυπνήσουμε και πάμε

Ξανά στα στέκια τα παλιά

Σκέψου τι όμορφη που θά’ σαι

Με το φεγγάρι στα μαλλιά.

Shqipëroi; Lefter ShomoK/444 l.p .α