Letra nën sënduk…Nexhbedin Basha


Letra nën sënduk, si letrat e Eseninit…

Zarfa që u shfaqen një ditë,

Janë amanete që dheu nuk i tret,

Pluhuri i harresës mbi ta lëshon dritë.

Mos u frigo kur ato ti hapësh,

Se nuk janë bomba që plasin,

Janë amanete ruajtur si thesare,

S’janë zjarre që flakë marrin.

Fjalë, pafund e shumë mallë…

Mall që s’shuhet, as tretet,

Fjalë si diamante mes rreshtash,

Që ruhen nën sënduk prej vitesh.

Edhe kur ti ishe i mërzitur,

Një letër me postë ta çoja çdo javë,

Tash që ti i ke ndëruar jetë,

Unë i lexoj, i lexoj me shumë mallë.

Prej teje kurrë s’morra përgjigje,

Me mua ishe idhnue,

Kokën kur nuk e ule,

Në letra mëso se sa të due.

Tash që unë s’jetoj më…

Letrat prekin zemrën e plagosur,

Në sytë e tu kam lënë mall,

Vetë ika me pengje groposur.

Dhe nis lexoj letrat një nga një,

Mbi zarfin plurosur shkruar emri im,

E ëndërroja atë ditë…

Dhe njoha vërtet dashurinë…