Lirikë e ndezur…Azem Baliaj


Azem Baliaj

Ti gjysem-nudo ne nje fotografi

Gishtat ne mjeker si kale violine,

Thashe, mos interneti ben magji

Pak siper kofsheve nje bel veline.

E mora shpejt veten pas hutimit

Dhe te shijova pa frike, ngado…

Mes kembeve tunel i perendimit

Je klandestin, me tha, mos kalo!

Sodisja gjoksin dhe mermerisja

Sa fat-lumtur eshte ky interneti,

Adrenalina, me frenoi te vdisja…

Ne foto: afer, gjalle: jashte shteti.

U ndeza keqaz, me sy te prekja

Ah, internet…e lashe…c’te flisja…

Po sikur te jete maskuar vdekja,

I mjeri, c’te beja, kujt t’i therrisja?

U ndeza une, u ndez dhe lirika,

Nuk kisha faj e embla Xhuljete…

Pasi ta lexosh, nje te rente pika,

Do me riktheje…perseri ne jete!

Lissus,25.01.2019.-ajb-