Malli për vendlindjen-Vilson Mersinllari


MALLI PËR-VËNDLINDJEN-

Në mëndje më vjen një poezi e Dritëroit

kur në fshatin e lindjes,shkoi livadheve dhe arave

dhe mbushi një cantë të Leshtë me dhe

dhe e coi atë,tek Lidhja e Shkrimtarëve

Në atë kohë,kur Poezinë lexoja

thosha; kaq mall,paska ky -Njeri-?

sot që nga vëndlindja,unë jam larguar

po e ndjej atë -mall-edhe unë tani.

Këtë mall e ndjej sot,unë për vëndlindjen

atje ku unë kalova të gjithë-fëmijrinë

atje ku të shumtën e jetës kalova

dhe kjo ma shton,më shumë Dashurinë.

Dhe ndonjëherë ne,atje kur shkojmë

që mallin të nxjerrim,ne mundohemi

por edhe ate cop herë,atje kur vemë

më shumë për atë vënd,ne ligështohemi.

Çdo shtëpi e rrugë të shkatërruara

mure të rrëzuar, kudo -Gërmadhë-

a do të vijë ndonjë ditë ndoshta

dhe të ndërtohet,si më parë vallë?