Manushaqe Ismailaj:Intrigat!


Intrigat!

Gjarperi,vetem trupin tregon,

Dhemb e kemb i mban te fshehur!

Dhe ti, qe fjalet deformon,

Nga sukseset je dehur!

Gjarperi, gjarper mbetet,

Sado te te shtrengoj ne gji!

S’besoj te ty te mbeshtetet,

Kur intrigat thurr, si me magji!

Nga deliri i madheshtis, vuan,

S’te ndjek dot nga kjo ane!

Edhe sikur te gjithe te te duan,

Une do te ndihem, si nje kembane!

Me vete, s’me pelqen te flase,

Çdo mendim, dua ta them!

Per çdo intrige, do te bertas,

Sepse shpirti, eshte plot maraz !