Më duaj!Eduart Veli


Më duaj!

Më duaj,siç do shiun në verë,toka e zhuritur.

Më duaj,siç duam dritën,që çdo ditë  vjen!

Më duaj,për dashurinë tënde,mbetem i uritur.

Më duaj,si nimfa e jetës,më duaj si oksigjen!  

Më duaj,si diellin,që kurrë nuk shuhet .

Më duaj si yjet, lart,në qiellin e pafund.

Më duaj si shkronjat,poezia me to shkruhet. 

Më duaj,për ty këtë botë,si termet e shkund! 

Më duaj,siç do bregun e detit një valë. 

Më duaj,fjala dashuri,më e bukura fjalë!

Më duaj,siç do poeti,çdo fjalë,çdo varg.

Më duaj,kur më ke pranë,dhe kur jam larg !

Më duaj ,siç do pëllumbin,një pëllumbeshë.

Jam princi yt i kaltër,ti për mua je princeshë!

Më duaj,siç ruan folezën e saj një dallëndyshe .

Më duaj,sa të dua,s’dua të më duash ndryshe!

Më duaj,fjalën “të dua”çdo çast,të ma thuash .

Jam pak i vështirë,vetëm ti mund të më duash.

Më duaj e dashur,nuk dua që të jesh në siklet.

Dashurinë e dua,si në përralla,sepse jam poet !

Më duaj,bëhu njësh me mua,si detet e oqeanet.

Më duaj,brënda njëri tjetrit,s’na gjejnë tufanet !

Më duaj,si dita e re që vjen e bukur,plot ëmbëlsi

Më duaj,në çdo rrahje zemre,deri në përjetësi!