Me lirikat notuam…Azem Baliaj


Azem Baliaj

…e shtrime ne ranen buze valeve

n’fundvjeshten e freskueme

t’buronte n’buz’ mjalti i fjaleve

sa dhe Hana u ndal e verdhueme…

…deklamonte lirikat tua per s’dyti

i zbuti dhe Deti dallgezimet

t’putha e, u tuta se po t’mbyti

prej n’qiell e n’toke vlonin vlimet…

…Hana, t’betohna iku bash tuj kja

si njomzaket…kur bahen nuse

amel u amelzue n’ikje ty tuj t’pa

vardhakja e amel u ba krejt e kuqe…

…dhe rana e lagt nisi oh, me u nxe

n’muz’ tande thellsive u zhytem

dashnise i veshi vello dita e re

notuem lirikave…e nuk u mbytem…

Lezhe,26.12.2023.-ajb-