Mëmëdhe e atdhe-Adem Nuhaj


…….

Ku , ka vaj e ku , ka këngë

Aty quhet MEMEDHE

Ku , shqiptohet fjala NËNË

Aty dhe rrënjët i ke.

Ku është lar me gjak flamuri

Ku , dhe shqipja bën fole

Këtu , ku lidh besën burri

Këtu quhet MËMËDHE.

Ku , më njohin malet , pyjet

Ku , kam pirë ujë në burim

Ku deti putheti me yjet

Ky është mëmëdheu im.

Mëmëdhe quhet dheu

Për këdo , që është shqiptar

Ku , luftoi SKËNDERBEU

Dhe më pas, trimat me radhë.

Dhe të shkosh në rrugë të gjata

Sa , të bieri shialli i këmbës

Mëmëdhe quhet balta

Ku flitet quha e NËNËS.

Aty , ku qan dhe gëzohesh

Atu quhet .. MËMËDHE.

Dhe kur bie dhe rrëzohesh

Një dorë shtyn tjetëra të ngre.

Kur , shkon larg dhe emigron

Edhe shpirti të lëndohet

S’ka ilaç , që të shëron

Veç këtu plaga kurohet.

Qëkur bota është zënë

Këtë tokë gëzojmë ne

Këtu tihuhet , babë e nënë

MËMËDHE e ATDHE..

……… Adem Nuhaj ……