Mëngjes prilli-Hamit Taka


Ty s’të flihet këtë mëngjes brilant

Kur gjelat vendin bilbilave ua lanë.

Mbi kaçube dafinash gjetheartë

Xhevairet e yjeve u shpleksën e ranë.

Loton vesa prej gjethit pikë-pikë,

Gurgullima ujrash shuhen nën barë.

Ca harqe ylberesh pleksur në qerpikë

Vetëm këtu unë ty t’i kam parë.

Të vjen ta bësh balonë kaltërsinë

Që me zemërgjerësi ta fal kjo ditë,

Po ti ia kalon njëqind herë me dlirësinë

Se qiellin të gjithë e ke futur në shpirt.

Thuaj “Mirmëngjes” fushës së verdhë

Grurit të ri që flladitet valë – valë,

Mëzit gazmor dhe pelës së pjellë

Që rendin galop drejt shtegut të bardhë!…

* * *