Mes gjumit dhe ëndrrës-Floreta Malaj


Disa caste mes gjumit dhe ëndrrës i kaloj !

Në orët e vegimta të mëngezit

Vjen si vetëtimë dhe futet në mendime !

Mes errësirës dhe agimit se kuptoj .

Më mer fluturim në natyrë

Si flutur mbi ret” po më conë

Atje të vallzoj bashkë me yjet !

Nën dritën e hënës dikë po këkoj .

Strukur kraharorit ” rrahjet po dëgjoj!

Mbështjellë me heshtjen e vetmisë

Përqafuar ëndrra spo më lëshonte

Vec se nëpër kujtime më kishte cuar .

Duke vazhduar nëpër hapësirë

Marë aromën e luleve të malit

Ajrin e pastër mbi detein e kaltër

Shpresoja të fluturoja gjer në agim .

Por” ëndrrës dhe gjumit u erdhi fundi

Me rrezet e djellit zgjohesh në mëngjes

U harrua fluturimi me të dhe

gëzimi .

U kthyem prapë në të njëjtin realitet .

Ëndrrat nuk zhduken por struken në gji !

Atje me mallin rrinë përqafuar

Presin natën prapë që të vijë

Një kopësht me lule kanë lulëzuar .