Migrimi-Haziz Hysa


Kurbeti na e sjelli edhe një të “mirë”.

Migrimin na e imponoi si EPIDEMI.

Femijët dhe rinia integrohen në shtetin e Ri

Ne me punën tonë tregojmë si jetojmë.

Sa vështirë të jesh shqiptar i migruar.

Pa e njohur identitetin tënd e ke vështirë

Të ju pranojnë dhe çmojnë të tjerët.

Duhet të iu japim rast se iu rrimë karshi tyre

Mërgimi kjo plagë e pashërueshme në vete.

S’na pëlqen mbase e duam si të tillë fatin….

Loti i mallit gjen strehë gjerë në pleqëri.

Zog shtegëtar jeta i shkon gjerë në përjetësi

Po të mos brumoset me kulturën e vet

Po të mos ushqehet me vlera dhe traditë.

Dijeni se do të iu hyjë në hak brezit të ri.

Nëse nuk e ruan gjuhën për ardhmërinë.

Mynih. Haziz Hysa.