Mimoza Nebiaj:Më mungon moj Gjirokastër…


Me mungon moj gjirokaster…

Nga Mimoza Nebiaj

Me mungon moj gjirokaster

Me mungon shume kete

Here,

Te kerkoj ne cdo pjese

Te botes po as kurkund

Une nuk te gjej…

Me mungon moj gjirokaster,

Me mungon ne cdo kohe,

Malli zemren,

Sec ma dogji dhe nuk

Mundem te duroj,

Nuk e di sot per dreq

Mendimet mu ngaterruan

Keq,

Me mungon moj gjjrokaster

Me mungon moj trimja jone

Me mungojne rruget ku shkoja

Njerezit e zemres syri

Sec mi kerkon…

Malli te ulka vertete ne gjunje,

Te gjunjezon sado te jesh

E forte,

Me mungon gjjrokastra ime

Me mungon loti sec me rodhi embel

Dhe nuk mundem ta ndaloj

Ne cdo rruge ku une kaloja

Veshtrimin tek ty ndaloja

Thosha ndoshta ndonje

Dite keto kalldreme

Do mi kerkojne syte?

Me mungon moj gjjrokaster

Me mungon moj

Ne cdo kohe

Nuk e dija se malli

Do me merrte kaq shume

Veshtrimin larg po hedh

Ne horizont

Malli me gjunjezoi

Zemren ma dermoi

Gjirokaster o vendi

Im plot me lot

Mi mbushe syte

Me mungon moj gjjrokaster

Me mungon cdo gje

Sikur me flori

Te ta shtrojne si vendi

Yt ste behet asnje,

Me mungon gjirokastra ime

Me te bukurat kujtime

Me mungon cdo pjese

E saj aty ku ma ka bere

Koka bam…

Kudo qe te shkojme

Ne cdo ane te botes

Vendin tone do ta kerkojme

Si shqiponja zogjte e vete

Qe si braktis as njehere,

E kam thene dhe me pare

Sado te shkojme

Neper bote prape

Do kthehemi tek kjo toke

Se e kemi bere me gjak

Dhe lot,

Me mungon moj gjirokaster

Me mungon

Ne cdo kohe

Le te thote kush te doje

Malli per vendin dhe per

Njerezit te ul dhe se ngre

Me ate koke…

Me mungon…