Modë- Ela Zdrava


Jashte mode ngeli ndergjegjja,

cdo dite po e zhveshin,

si rrobe te vjeter po e hedhin,

fallcitetin plot xixa po veshin.

Me kepucet llustrafine te interesit,

kercasin ajrin, smogun krijojne,

balte u ngelet ne ato gjurme,

sidomos kur veten mashtrojne.

Kane dale dhe dorezat ne mode,

jo nga ato per ngrice e lartesite,

por nga ato, qe po veshin servilet,

iu copetuan duart tu u zvarrit.

01/05/2003

Vellimi poetik “Jeta eshte e jotja”

©2003 Ela Zdrava