Mos e zbeh të bukurēn kēngë!!Miranda Troci Derti


Miranda Troci Derti

O këngë e bukur skalitur ndēr breza..

Bunar i folklorit mbushur nē thesare..

Jehon nē çdo skaj nē çdo cep tē trollit..

Zëri i bilbilave melodioz i kombit..

Mos e hidh atë këngë në llum të tallavasē..

Nē drithërimat e tmerrit tē rrokut e tē popit..

Në kukullat e zhveshura klabeve tē tralalasë..

Mos e zbehni atë këngë të bukur të folklorit…

Nga zëri rapsodēve buron si gurē stralli..

Nē zèrin e bilbilave që gjëmon nga mali ..

Vargut i jep jetë nē tingull e melodi..

Mos ia zbeh atē nur e atē bukuri…

Folklori i pastër jeton thellē nga lashtēsia..

Që kur lindi njeriu lindi dhe çiftelia..

Rrënjët ka nē taban thesar nēpēr shekuj..

Mos e zbehni kurrē në tingujt e vdekur…

E sa bukur ushton ndër bjeshkē fyelli i çobanit..

E ç.gjëmon aq fort lodra nē dasëm e festivale..

Ç.tingull i jep çiftelia këngës së mërgimtarit..

Zëri i rapsodit që ushton mbi këto male…

Mos e degrado atë thesar në plebek e mikrofone..

Foklorin kombëtar qè rezistoi çdo kohe..

Në tinguj çoroditur e fallc e haram..

Origjinalitetin me kthy në rrënjē e nē taban…

Shkroi!!

Miranda Troci Derti !!

Reç Dibër!!