Muaji dhjetor-Blerta Basha


Blerta Basha

Muaji i fundvitit,,ti vjen dhe ikën ,
Me aromë festash ,
I ftohtë,dhe me borë,
Gëzojnë fusha male e kodra,
nga bardhësia që ti i shtronë.
S’ka më bukur në prag festash,
Kur bora bie flokë-flokë
Mbushen pemët edhe bredhat
Vec buzëqeshje kundërmojnë,
Aromë festash troket kudo,
Në të gjithë botën e tejmbanë.
Pemët stolisin, fëmijët, gëzojnë,
Vitin e ri presin me padurim,
Shpresat e bukura ëndërrojnë
Se viti që vjen më shumë do ti lumturojë,
Ç,do dëshirë do ti plotësojë.
Aromë festash sjell,në cdo shtëpi,
Muaji dhjetor muaji madhështor,
Na kënaq sytë me të bardhën bardhësi!