Namik Selmani:Gjuha e zemrës


Gjuha e zemrës

Gjuha e zemrës

Ia kalon gjuhës së alfabetëve

Të shkruara në fletë e në tastierat me ngjyra

Ia kalon cicërimës së zogjve mes luleve, mes degëve

të jep një tjetër kuqëlimë tek fytyra.

Gjuha e zemrës

nuk ka nevojë për letra e drurë

As për tingullin e kënmbanës në në muzgjet e errta.

Ajo shkruhet dhe në pergmenë e në gurë

Mos u çuditni kur ta shihni të shkruar dhe në shpella.

Gjuha e zemrës

nuk trembet nga qielli me re

As nga udhët e baltosura as nga tufani e errësra

Është një kod që ta thotë një rrahje e re

Që kirurgët nuk e kanë lexuar kurrë në libra.

Mund të mësoni

për kode të mistershëm interneti

Në rrugë, në shkolla, burgje a spitale.

Veç gjuhës së zemrës fundin nuk do ia gjeni

Kur ajo regëtin nga dashuria që s’ndalet.