Ndjeva mall-Sherife Allko


NDJEVA MALL

Nuk bëra gjumë këtë natë të ftohtë.

Kolla e fortë mi shkuli mushkëritē.

Imazhi yt pasqyrohej si hije nëpër mure.

Papritur,se ç’ndjeva një mallë sonte !

Me shallin e leshtë mbi shpatulla ,

Në verandë dola,pak ajër të marrë.

Yjet vetëtimthi mbi mua vështruan

Ah,e ndjeva mallin të papërshkruar !

Më mungonte prezenca e syve të tu,

Që rrugën e territ sa herë më ndriçon.

Më mungon ngrohtësia e dorës tënde

teksa flokët mi ledhaton e i pushpurit

si flladi i ngrohtë pranveror .

Sa më mungon aroma e ngrohtë e shpirtit tënd,

Teksa parfumos nxehtësine e trupit tim .

Më mungon buza që puthjen s’më kish dhënë ende këtë buzëmbrëmje .

Sa shum më mungon, veç ti ta dish.

Marr lapsin e nis të skicoj portretin tënd.

Vizatoj zemrën dhe shoh brënda saj ritmin epshit të panjohur .

Vizatoj syrin si gur zmeraldi,si hëna mes

dy malesh .

Ndalet dora s’mundem më të skicoj

Veç hija ka mbetur në shpirtin tim te tretur .

Kërkoj të di …,

Cili është misteri i kësaj dashurie !?

Mos vallë si qielli që shkund yjet atëherë kur nuk duhen !?

Ekzistencë e mbetur ,sedi se ku ….!