Ndue Ruçi:E vërteta të bën të lirë!


E VËRTETA TË BËN TË LIRË!.

*1.

Do ta njihni të vërtetën!..

Fjalë e Zotit shndrit plot hir!.

E vërteta, shpresë për jetën!.

dhe ajo, na bën të lirë!.

*2.

Ka nje Zot që të përulurin,

Pa dyshim që e shpëton!.

Por, ndër sy e mban fodullin.

Për ç’ka bën e poshtëron!.

*3.

Në mëkat, kush mbjell dëshira,

Korr në fund vec, shkatërrim!.

Por kush mbjell,, në zot të mira,

Jetën korr, në përfundim!.

*4.

Perëndia i rri pranë,

Zemërthyerit të trishtuar!.

Për Këdo, shpetimin mban,

Që ka shpirtin e dërmuar!.

*5.

Për të shkuaren, asnjë ditë,

Mos vajtoni me dënesa!.

Drejt përpara, ngulni sytë!.

Tek e ardhmia, gjendet shpresa!…

*6.

Nëse shpresën ke të fortë!…

Dhe s’lëkundësh, në besim!…

Me kurajo, pret çdo sprovë!…

Dhe të ardhmën, plot gëzim!.

***

E VËRTETA TË BËN TË LIRË!.

(MOTIVE SIPAS AUTORËVE TË HERSHËM… BIBLIK.)