Në anën tjetër-Valbona Kolaveri


Valbona Kolaveri

Dua të jem aty,

Aty ,

Në anën tjetër

lumit,

Ëndrrash të paprekura,

Flirtimesh

Që flasin resh

Energjive

Të stampoj

Gjithë kujtimet

Që shpirtit

U shumfishuan

Foto çasti,

Fluturash,

Që ngërthejnë stomakun

Emocionesh,

Që mezi presin

Dashninë të vijë,

E ti bëj kornizë

Në sytë e mi

Të lundroj

Në platformën e natës,

Në anën tjetër

Të qiellit,

Me varkë ëndrrash

Ndriçuar yjesh

E më pas,

Ahhhhh,

Të degdis pyjesh

Të lartë,

Aty ku ajri të deh,

Dhe aty

Të pi me fund

Dashninë

E më pas?

Më pas…

Le të shkoj

Në anën tjetër të botës,

Ku djajtë

Luajnë kartat e fundit

Kazinove të ferrit,

Le t’më djegin

Rrathëve të zjarmit

Si të padëshiruarën e tyne

Dhe aty,

Do të gjej me se s’bën

Një anë tjetër

Dimensionesh,

Që të dua së largu

Dhe të fal dashni,

Të bëhem

Ëngjëll i dikujt

Që kurrë se deshën,

Paçka

Se shpirti i digjet

Vetëm tuj dasht.