Ne jemi të huaj në fund të rrugës-Valbona Shehu


Valbona Shehu

Ne jemi të huaj në fund të rrugës ,

mes lindjes së diellit dhe perëndimit !

Dhe kjo vetmi po mbërrin pak e ftohtë ,

por plot vargje dashurie

atë dritare ku buzeqeshja jote isha unë…!

Unë jam e lirë të dua , per çfarë ?

Për atë që isha dhe çfarë mbeti…,

Poezitë që bëjnë dashuri në letër

E pa prekur , e djegur , e përmalluar !

Jam ajo e rrallë në rrezet e diellit

Jam ajo që nuk mund të të prek…,

Jam ajo që të do me gjithë shpirt

Jam ajo që ti nuk më përket mua !

Unë jam një me buzëqeshjen e detit

Nga valët e tij të tërbuara nuk kam frikë…,

Se shkruaj poezi dhe me duart e mia

Mbi fletën e bardhë filloj bëj dashuri !

Frymëzimi im nuk je vetëm ti

por cdo njeri !

(VALBONA SHEHU )

Tiranē Albania

Maj 2024