Në perandorinë teme-Ruzhdi Keraj


Në perandorinë teme

ka heshtje kur tingujt flejne

dhe si zukatje bletesh

ibriku i kafes zhurme leshon lehte

une I pa gjumi jam vetem n’divan

drita hala s’ka çile

jam I vetmi perandor

qe kafen e baj vete

dita fillon e qesh kur zgjohen tingujt

kur mbi fleten e bardhe hidhen ngjyrat

dhe kur si sundimtare gazmor ja marr

kanges

atehere jam perendor I vertete ne gjallesen

teme , guzhinen studio!