” Në të ngrënë të hënës”-Floreta Malaj”


(Kur fillon e hahet hëna)

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

Hidhej dhe kêrcente si një shtojzhovalle ,

Natën nëpër yje , dilte ndizte zjarrë,

Shtatin si selvi ,faqet portokalle

Nê të bërë të hënës , dil apo të dal.

Si sorkadhe mali , nën lisat në hije,

Trupi dritë lëshuar , mbi barin e njomê

Pleksur kishte flokun, lastarëve ku rrije

Lulet kundërmonin si jotja aromë .

Freski e mëngjezit , faqet ledharuar

Celi rrezja e parë , ndriti si floriri

Mbushur manushaqe plot i kishe duart ,

Gërshetin mbi supe , pleksur si kalliri .

Në të ngrënë të hënës ,c’ do natë të prita

Doli ylli i parë sa më zuri gjumi !

Nuk po gdhihej nata , nuk kalohej dita .

Ngela nëpër ëndrra , shpresa nuk më humbi .

U ngrita me natë , shkova tek burimi

Kënga e bilbilit s’ kishte të pushuar

Aty e pashë vashën ,mblidhte lule bliri

Një lëndinë me lule s’ kishte të mbaruar .

Sytë e sajë të zesë, shigjeta më shpuan

Rëndë në kraharorë si një meteorë

Këmbët nuk më mbanin , drejt saja më cuan .

Vashën që po prisja do thurim kurorë .