Nënës time-Blerta Basha


Nënës time!

Blerta Basha

Nënës time të bukurës si hëna,
Dua ti shkruaj cdo cast dashurinë,
Ajo mendje ndritura sy shqiponja,
Që më rriti më dha gjinë..

Dora e saj që djepin tunde,
Natës së errët deri në agim,
Ajo duart arta që slodhej kurr,
Por punonte pa pushim.

Ah moj nënë je një e vetme,
Dhe kur qaja në mesnatë,
Krahët e tua si një zog i palodhshëm,
Më merrnin më mbanin lartë.

Ato flokët e bukura Nënë,
Me thinja plot e plot,
Kan shkruar tëra vitet,
Që ke kaluar permbi kokë.

Një jetë dua të krijoj poezi,
Ti dedikoj ty o dallendyshja ime,
Ti që me këndoje ninullën,në mesnatë
Per ty dua të shkruaj c’do cast!