Nëpër shtegëtime!Laureta Malaj


Laureta Malaj

Nëpër shtegëtime !

Më zgjove ëndrrat në dritën e hënës ,

dhe çdo yje u shndërrua në fjalë .

Çdo tingëllim bëhet melodi ,

aty ku zemrën time e kishe veç ti .

Me sytë hapur në botën e ëndrrave ,

e hipnotizuar nga qielli i zi .

E prisja të shihja një copëz shkëlqimi ,

dhe çdo gjë të kthehej, në një mrekulli.

Në këtë botë magjike, ku bredhin dëshirat,

çdo ëndërr e pres sikur një mister .

Nëpër shtegëtime ëndrrat valëzojnë,

gërvishten në kujtime, të lira fluturojnë .

LAURETA MALAJ. 12/5/2024.