Nga Nepali:Sushant Thapa:My Abode


My Abode

I have not forgotten
That I belong.
The welcoming door
Has gratitude
Of manner to close.
The web is the abode for
The masterful weaver.
I have an inner destination to travel.
Read me beyond the seven seas
To know that my nest
Knows the pain about fall.
The free measure,
The distance of home
From the callings that led astray.
Travel can be undertaken
Both in and out.
Yet, an abode is a recollection.
An abode is a soulful time
Of a busy life
That can be narrated by the nodding fire,
When everything is grey
And you become silver ashes.

Sushant Thapa është një poet nepaleze nga Biratnagar, Nepal.

 Ka një diplomë master në letërsinë angleze nga Universiteti Jawaharlal Nehru, Nju Delhi, Indi.

Ai ka botuar tre libra me poezi, përkatësisht:

Barra poetike dhe poezi të tjera (Authorspress, Nju Delhi, 2020),

 Abstraksion dhe poezi të tjera (Impspired, MB, 2021)

dhe Minutes of Merit (Haoajan, Kolkata, 2021).

Sushant është botuar në vende si The Gorkha Times, The Kathmandu Post, The Poet Magazine, The Piker Press, Trouvaille Review, Lothlorien Poetry Journal, Impspired, Harbinger Asylum, New York Parrot, Pratik Magazine, The Beatnik Cowboy, The Dope Fiend Daily , Atunis Poetry, EKL Review, The Kolkata Arts, Disident Voice, Journal of Expressive Writing.

Ashtu siç është Revista dhe International Times midis shumë. Ai është antologjizuar edhe në antologji kombëtare dhe ndërkombëtare. Poezia e tij është përfshirë edhe në librin Paragon English për nxënësit e klasës së 6-të në Nepal. Ai u mëson anglishten e biznesit studentëve të nivelit Bachelor të BBA dhe BIT në Kolegjin e Biznesit të Nepalit, Biratnagar, Nepal. Së fundmi Sushant recitoi poezinë e tij “Barra poetike” në Festivalin Letrar Kalinga, Katmandu, Nepal.

 Sushant së fundmi u nderua me Çmimin Poeti më i Mirë i Indologjisë 2022 nga Bengali Perëndimor, Indi për librin e tij debutues me poezi “Barra poetike dhe poezi të tjera”.