Një botë më ndryshe do të doja !Laureta Malaj


Sa shumë e doja një botë ndryshe ,

ku dhimbje s’ka ,dhe lind një shpresë .

Një botë plotë dritë ,pa hije të trishta

ashtu do të doja ,një jetë pa pengesë.

Të mos kishte lot në sytë e fëmijëve

as frikë ,as brenga në mendjen e tyre .

Një botë ku dashuria mbretëron ,

ku ëndrrat lulëzojnë ,dhe bashkë me ta jetojnë .

Në çdo cep të saj të mbretëronte paqja .

Gjithkush në këtë jetë të ishte i lirë .

Të ngroheshin me diell ato zemrat e ngrira ,

që çdo shpirt të gjente qetësinë .

Sa shumë e doja këtë botë të bukur .

Ku njeriu të jetoj pa frikë ,pa mëdyshje.

Një botë me dashuri ,një botë pa urrejtje

sa shumë e doja ,çdo dhimbje ta zbehte !