Një ditë jete-Robert Mavro


Mbylli sytë e lodhur në këtë natë

Mos mendo gje veç për yjet

Para varrit të gjithe janë të pafat

Para jetës nuk i dihet!

Jeta është kaq e shkurtër ,kujto!

Dhe hënën kur përul në tokë kryet

Për dritën e yjeve sot mendo për to

E nesërmja nuk dihet!

Më ndjen sonte natë si asnjëherë

Pa fjalë të them sa të dua

Prej hënës cila zemër e mjerë

Në botë nuk u tundu!?

Oh sa jerë në jetë që jemi tunduar

Sa e dobët zemra e brisht

Më thuaj një ditë të jetës që ka kaluar

Dhe u lthye në botë sërisht!