Një lirikë dhjetori…Azem Baliaj


Azem Baliaj

Nese ngricat vijne kane kohen e vet,

Ti mos mendo se jam ftohur me ty…

Ka larushi te ndryshme mike kjo jete,

Ne te gjitha stinet te kam drite ne sy.

Kete mos e quaj deklarate dashurie…

As mos me thuaj fol per veten tende,

Ti e din perse m’u bere motiv poezie

Dhe e beson perse shkruaj me endje.

Ti mike, ma pranverove krejt kete jete

Sa me vjen te besoj se Viti quhet Maj,

Nese ngricat vijne kane kohen e vet…

Mos prit betime pse n’shpirt te mbaj.