Një medium në Kenia se dërgon një tufë bletësh për të kapur hajdutët


Viktima e një grabitjeje kërkoi ndihmën e një magjistareje për t’i ndihmuar në kthimin e parave të vjedhura.Në një lajm të çuditshëm nga Kenia këtë javë, dy gra që grabitën një grua tjetër përfunduan të mbuluara nga bletët pasi viktima i kërkoi një magjistare vendase të ndërhynte.

Dy hajdutët thuhet se kishin vjedhur 100,000 Sh (rreth 700 dollarë) nga një grua në një autobus që po shkonte për në qytetin e Kitengela më 27 shtator.

Viktima fillimisht e denoncoi krimin në polici, por më pas vendosi t’i merrte gjërat në duart e saj duke vizituar një magjistare, e cila me sa duket vendosi një tufë bletësh mbi dy sulmuesit e saj.

Sigurisht, hajdutët u panë më vonë duke u endur nëpër rrugë me mijëra bletë që vërshonin mbi to – shumë për habinë e kalimtarëve.

Ata fillimisht u përpoqën të gjenin shtëpinë e viktimës për t’i kthyer paratë, por përfunduan duke vizituar një stacion policie dhe ia kthyen paratë atje.

Në mënyrë të pabesueshme, bletët thuhet se u larguan pasi paratë nuk ishin më në duart e tyre.

Një gjë të tillë nuk e kam parë dhe nuk e kam besuar asnjëherë, por ka ndodhur”, ka thënë David Shani në Komisariatin e Policisë Kitengelë.