Njësia sekrete e CIA-s mori në zotërim 9 anije aliene, nga të cilat 2 ishin të paprekura


Një njësi sekrete e CIA-s kërkoi botën për mbetjet e UFO-ve të rrëzuara dhe zbuloi të paktën nëntë objekte të tilla. Gazetarët e tabloidit britanik Daily Mail raportuan këtë ndjesi , duke cituar burimet e tyre.

Për më tepër, në dy vende u zbuluan “pajisje jo njerëzore” krejtësisht të padëmtuara, siç i quan një nga burimet.

Një program sekret i qeverisë për kërkimin e UFO-ve ishte raportuar më parë nga ish-piloti i marinës amerikane,  David Grusch . Ai tha se ka komunikuar me shumë persona që kanë marrë pjesë në këtë program dhe ndër të tjera ka parë trupa humanoidë në pajisjet e rrëzuara. Në total, tre burime folën me gazetarë. Të gjitha në kushte anonimiteti për të shmangur hakmarrjet. Ata, nga ana tjetër, thanë se kishin marrë informacion nga individë të përfshirë në këto misione të supozuara të gjuetisë së UFO-ve.

Para së gjithash, burimet thanë se rolin kryesor në kërkimin e UFO-ve të rrëzuara e luan e ashtuquajtura  Zyra e Qasjes Globale (OGA),  një divizion i Drejtorisë Shkencore dhe Teknike të CIA-s, i krijuar në vitin 2003. 

Pretendimet e reja janë pjesë e një numri në rritje provash që sugjerojnë se qeveria amerikane me të vërtetë po fsheh automjete “jo-njerëzore”.

Është interesante që Grusch, këto burime të pakredituara dhe informatorët e mëparshëm priren të shmangin fjalët “i huaj” ose “jashtëtokësor” kur diskutojnë këtë temë, por përdorin terma si “qenie jo-njerëzore” dhe “aparat jo njerëzor”. A është kjo një aluzion se UFO-t po vijnë tek ne jo nga planetë të tjerë, por nga diku tjetër? Mos e qartë.

Aty janë të paktën nëntë automjete. Dhe kishte rrethana të ndryshme për automjete të ndryshme. Kjo për shkak të gjendjes fizike në të cilën ndodhen. Nëse kjo makinë do të përplasej, do të kishte shumë dëme. Të tjerët, dy prej tyre, ishin krejtësisht të paprekura”, tha një burim. 

Ai tha gjithashtu se CIA ka “një sistem operacional që mund të njohë UFO-t ndërsa ato janë ende të fshehura” dhe se nëse një “arjesë jo-njerëzore” ulet, rrëzohet ose rrëzohet në ajër dhe bie në tokë, Njësitë speciale ushtarake do të dërgohen atje në përpjekje për të mbledhur mbeturinat. Një burim i dytë u tha gazetarëve se OGA është e specializuar në ofrimin e aksesit të fshehtë të ushtrisë amerikane në zona anembanë botës, duke përfshirë zonat ku ato zakonisht u mohohen, siç janë vendet armike. Në thelb, ata i ndihmojnë njerëzit të hyjnë dhe të dalin nga vendet. Ata janë shumë të zgjuar në atë që mund t’i marrin kudo që duan në botë.

Në përgjithësi besohet se shumica e operacioneve OGA përfshijnë misione më tradicionale të rikthimit, të tilla si armët e humbura bërthamore, satelitët e rrëzuar ose teknologjinë e armikut. Por, siç rezulton, ata janë në kërkim edhe të UFO-ve.

Qëllimi është thjesht ta transferoni atë në një vend të sigurt dhe ta mbani sekret. Kërkimi fizik aktual për mbetjet bëhet nga ushtria, por nuk kontrollohet nga ushtria, sepse ata duhet të mbajnë shumë shënime. Kështu që ata shumë shpejt fillojnë t’ua dorëzojnë atë kompanive private.” duart”, tha burimi.

Për të rikuperuar aeroplanët “jo-njerëzor” të rrëzuar ose të tokëzuar, OGA koordinohet me forcat e operacioneve speciale si ekipet SEAL ose Delta Force në Komandën e Përbashkët të Operacioneve Speciale të Pentagonit (JSOC), ose ekspertë të armëve bërthamore si Ekipi i Mbështetjes së Emergjencave Bërthamore (Reaktori Bërthamor Ekipi i Mbështetjes Emergjente). FOLE). Këtë e kanë raportuar dy burime.

Por një burim i tretë është i bindur se NEST nuk ishte i përfshirë në asnjë nga këto operacione. Kur gazetarët kontaktuan drejtpërdrejt një përfaqësues të NEST, ai gjithashtu mohoi gjithçka:

Punonjësit e [NEST] ndeshen rregullisht me materiale me origjinë të panjohur. Në fakt, një nga misionet e NEST është të ndihmojë në përcaktimin e origjinës së materialeve bërthamore të ndaluara jashtë kontrollit rregullator ose të përdorura në një pajisje bërthamore. Por NEST nuk ka hasur asnjëherë gjatë operacioneve të saj.” -ose materiale që lidhen me UAP.

Gazetarët kontaktuan gjithashtu një përfaqësues të JSOC, i cili u tha atyre: “Nuk kemi asgjë për ju për këtë çështje”. 

Por kur ata morën në pyetje ish-anëtarin e ekipit të SEAL, ai tha diçka interesante. Ai tha se ata ishin përfshirë në operacionet e koordinuara nga CIA për të rikuperuar armët e armikut me vlerë të lartë dhe se ata njihnin kolegë që kishin marrë pjesë në operacione të ngjashme ku kishin zbuluar teknologji që dukej të ishte shumë e avancuar. Edhe pse nuk ishte domosdoshmërisht jashtëtokësor.

Një burim tha se Skuadron e 24-të Taktike e Komandës së Operacioneve Speciale të Forcave Ajrore, me bazë në bazën e forcave ajrore Pope Field në Karolinën e Veriut, ishte gjithashtu i përfshirë në sigurimin e zonave për të kërkuar UFO-t e rrëzuara.

Sapo të zbulohen mbetjet e UFO-ve, CIA shpesh ua dorëzon mbetjet ose materialin tjetër kontraktorëve privatë të hapësirës ajrore për analiza, ku ato nuk i nënshtrohen auditimeve të gjera të qeverisë dhe mund të mbrohen nga sekretet tregtare, thanë burimet.