Numrat.Kodet misterioze të universit dhe një sekret i vulosur me shtatë vula


Dijetarët e mëdhenj të antikitetit ishin thellësisht të bindur për qëllimin më të rëndësishëm të numrave hyjnorë, duke shprehur ligjet universale të kohës dhe hapësirës. Ata besonin se numrat janë parimi themelor i universit dhe perënditë e kontrollojnë universin me ndihmën e tyre.
Për të mësuar të gjitha sekretet e botës, një person duhet të mësojë të depërtojë në thelbin më të brendshëm të numrave, të kuptojë simbolikën e tyre të fshehur pas guaskës abstrakte të numrave.
Tek grekët, numrat tek simbolizonin parimin mashkullor, aktiv dhe numrat çift, përkatësisht, atë femëror dhe pasiv. Kinezët panë në numra tek një pasqyrim i parimit “yang” – qiellor, konstant dhe i favorshëm, dhe në numra çift – parimi i kundërt “yin”, tokësor, i ndryshueshëm dhe i pafavorshëm.
Të lashtët u përpoqën me këmbëngulje të kuptonin sekretin mistik të numrave. Babilonasit e mençur i kushtuan vëmendje karakteristikave numerike të kohës; Aztekët, të cilët ishin të ndjeshëm ndaj numrave, identifikonin çdo numër me një hyjni, cilësi dhe ngjyrë specifike; dhe kabalistët, të cilët caktuan një numër të caktuar për çdo shkronjë hebraike, hodhën themelet e numerologjisë.
Siç e dimë, ka një numër të pafund numrash, kështu që ky artikull do të zbulojë simbolikën e vetëm atyre prej tyre, fuqia magjike e pakuptueshme e të cilëve gjithmonë ka ngjallur interesin më të madh te njerëzit.
“0”
Zero është numri më misterioz dhe kontradiktor, një simbol i zbrazëtisë, asgjësë, kaosit primordial, por në të njëjtën kohë, një emblemë e absolutitetit, përjetësisë dhe pafundësisë së Universit.
Pitagora besonte se ky numër misterioz përmban gjithçka që ekziston. Konfirmimin e mendimit të tij e gjejmë në mitologjinë e shumë popujve të botës, ku thuhet se universi lindi nga Veza Kozmike Botërore.
Në Kabala, zero lidhet me Zotin me emrin Eyi, që në hebraisht do të thotë “ajo që nuk është”. Zoti është Asgjë absolute: ai krijoi botën dhe ruan ekzistencën e saj, por vetë krijuesi nuk ekziston, sepse ai qëndron jashtë ekzistencës, megjithëse reflektohet në çdo grimcë më të vogël të universit.
“1”.
Një është numri mistik më i rëndësishëm, një simbol i fillimit, unitetit dhe integritetit, mishërimi i thelbit hyjnor dhe një alegori e boshtit kozmik. Kur aplikohet për një person, numri “1” simbolizon një njeri, “Unë” njerëzore dhe vetminë.