Poezi-Bashkim Saliasi


Bashkim Saliasi

BASHKËSHORTJA
Një det i thellë, i gjerë,
një shpirt plot dallgë,
diell që ngroh e ndriçon,
jeta merr udhë e frymon.

BIONDJA
Një bionde zanë fushe,
ma prishi gjumin e qetë,
u dashurova me bionden,
të sigurt ecëm në jetë.

MËSUESI
Nga duart e mësuesit të mirë,
dalin deputetë, ministra, punëtorë,
kur nxënësit vijnë në pushtet,
tallen me pagën e mësuesit të shkretë …

BUZË LIQENIT
Në breg të liqenit qëndron,
të afrohem kam frikë se më largon,
nga larg të vështroj, sa vuaj unë e di,
ju dhe kaltërsia më joshni me magji.

VENDLINDJA

Në vendlindje jam përherë,
në çdo stinë dimër e verë,
aty ku buron uji i ftohtë,
bilbili në maj këngës ia thotë.

SHPRESA

Virtyt i njeriut të mire,
që lind bashkë me njerinë,
kur njeriu shpresën humbet,
jetën e vet e vë në siklet …

PLEQËRIA

Vjen ngadalë pa e kuptuar,
humbet dhëmbë e dhëmballë,
si dallgë e vogël shuhet ngadalë,
ndodh ashtu, siç thuhet në përrallë.

RINIA

Prush i fshehur në hi,
djeg e përvëlon lartësi,
aty ku prushi ndizet,
jeta bashkëshortore ngjizet.

TOMORI PROTESTON
S’më përgjunjën shekujt barbarë,
përballova pushtues, stuhi e rrufe,
kjo e ashtuquajtura demokraci më sakatoi,
më zhveshi, me pluhur të bardhë më mbuloi.

Shenim: Redaktuar nga Muhamet Cenko