Poezi nga veriu-Ismet Tahiraj


Ismet Tahiraj

SOT

luhet loja

nësër turbullohet koha

e kuti kot e ka

matë ortakët

ata i lypin 

parmakët e huaj

parcelat i kërkojnë si të  veta

dhe Ibrit 

flakë i shkon

gjuhë e shpatës

gjithë çka shkurton

qielli e toka

rënkon

SHQIPONJAT

Isa Boletini thotë

e kam plisin

nuk e kam kapicën

Andej  nga Mademi

është Atdheu im

këndej Prizreni

më Dokumente

ruhet vatani.

Gjarpër për tradhëtar

për armiq  tufan që kallë

Shqip folët këtu,ore jahu

shqiponjat gabimet 

nuk na i falë

qielli s’duron barabar