Poezia:Nga Sanie Tushi Rrokaj


POEZIA

Poezi nektarë blete

Që shkëlqen si ylberë

Jehonë si hënë mbi dete

ëndërra imazh më del .

Eja ditën më kërko

Edhe në ëndrrat e mia

Kur thëllëza fluturon

Ngazëllehet bukuria .

Me rimin e saj jetoj

Tek dielli edhe tek hëna

Nëpër unives shëtis

Ku fluturon dhe thëllëza .

I thur vargjet një nga një

Ngulitur tek shpirti thellë

N ‘mes ujrash trubullirë

Rrënjë e ujë –degë e erë .

Nënë degë gjelbëroshe

Tek yjet që flladit deti

Lule ngjyra —ngjyra tufëz

Tek nektari që sjell bleta .

Të shkruaj dhe për kurbetin

Ajo plagë që djeg sot

S”më pëlqen të thurte vargje

Me të qara dhe me lotë .

Përmallimi më ka dehur

Mbi shkëmbinjtë në rrëpirë

Shpirti shihni më është lodhur

Porsi zogu në hapsirë .

Dhe në ditët plot gëzim

Dhe në sy kur derdhet loti

Në dit dielli plot shkëlqim

Edhe kur prishet moti .

Edhe në stacion të fundit

Kudo shëtit poezija

Edhe përmi lot mbi faqe

Edhe ku është vetëmia

Poezi kudo lundron

Dhe në ëndërrat atje largë

Nëpër qiej nëpër ëngjëj

Dhe më kthehesh si një fllad .

Edhe pesazhet e trishta

Me lule i zbukuron

Edhe mëngjezet e zymta

Me bisturi i pastron .